Przepis pochodzący z książki Artura Smołuchy- Gotowanie Dziecinnie Proste

Domowe chipsy o smaku papryki


Składniki

-1 kg ziemniaków

-sproszkowana papryka

-olej


Przygotowanie:

Obieramy ziemniaki, dokładnie płuczemy. Kroimy w dromne milimetrowe plastry, powinny być one jak najcieńsze.

Rozkładamy plastry na blaszce. Polewamy równomiernie małą ilością oleju. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni Celsjusza. A następnie wkładamy blaszkę, w trakcie pieczenia poleca się wymieszanie chipsów. Gdy ziemniaki będą dobrze podpieczone i uzyskają piękny złocisty kolor należy wyciągnąć je z piekarnika i posypać sproszkowaną papryką. Podawać na zimno.

 

 

 

fb  youtube mail

 

 

DANE FIRMY:

 

adres

 

mail

e-mail:

usmiechnijsiepolsko@wp.pl

telefon

telefon:

+ 48 536-960-440