Przepis pochodzi z książki:

Sałatka jajeczna po wiejsku


Składniki:

-5 jaj,

-1 puszka kukurydzy,

-5 ogórków kiszonych,

-2 pomidory,

-1 cebula,

-1 czerwona papryka,

-ćwierć główki kapusty włoskiej,

-szczypta pietruszki,

-100 gr pory,

-pieprz,

-sól,

-majonez.


Przygotowanie:

Kapustę drobno posiekać. Ogórki, jajka, pomidory, cebulę, paprykę, por pokroić w kostkę na drobno. Wszystkie pokrojone składniki wraz z odsączoną kukurydzą dodać do kapusty wraz z trzema łyżeczkami majonezu. Doprawić pieprzem i solą. Całość wymieszać. Przed podaniem posypać natką pietruszki. 

 

 

 

fb  youtube mail

 

 

DANE FIRMY:

 

adres

 

mail

e-mail:

usmiechnijsiepolsko@wp.pl

telefon

telefon:

+ 48 536-960-440