Przepis pochodzi z książki Artura Smołuchy

-Gotowanie Dziecinnie Proste.

Zapiekanki Cesarzowej


Składniki:

-2 duże bagietki

-ser żółty w kostce

-2 sery camembert

-masło

-zielone oliwki

-czerwona cebula

-papryczka chili


 

Przygotowanie:

Bagietki pokroić na pół, a następnie  przekroić wzdłuż na dwie równe połowy. Posmarować masłem. Ser w kostce zetrzeć na tarce i równo nałożyć na bagietki. Ser cammerbert pokroić w plastry (3mm)  i ułożyć na bagietkach zachowując odstępy między kolejnymi kawałkami. Posiekać cebulę i pokroić oliwki w plastry oraz papryczkę chili, a następnie równomiernie ułożyć na bułkach. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni Celsjusza i piec przez około 12 minut.  Podawać z ketchupem lub sosem.

 

 

 

fb  youtube mail

 

 

DANE FIRMY:

 

adres

 

mail

e-mail:

usmiechnijsiepolsko@wp.pl

telefon

telefon:

+ 48 536-960-440